keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Rantamuistoja

Kaupunki nimeltä Algarobo. Samanniminen puu on hyvin yleinen täällä Chilessä.

Las Cruzes

Jos jostakin, niin ainakin Chilen rantaviivan pituudesta voi kehua! Nama muistot ovat yli vuoden takaisia ja sijoittuvat Chilen keskiosaan. Loman tukikohtamme sijaitsi viehattavassa Las Cruzes-nimisessa pikkukylassa, jossa majailimme pienessa mokissa. Pieni mokki ja metsatie rantoineen avasivat lapsille kaikki mielikuvien mahdollisuudet. He edelleenkin vaikka asuisivat siella, tilojen ahtaus ei haitannut heita lainkaan (veikkaan, etta mokin koko taisi olla jotain 30 neliota). Enimmakseen toki ulkoilimmekin. Luonnosta loytyi paljon tutkittavaa. Tormasimme tarantella-hamahakkiinkin seka joihinkin vaarattomiin merellisiin elaimiin.

Tyyni valtameri kutsuu. Voi, kun se on kiehtova.

Juostaan akkia hiekkadyyneilla, tuolla siintaa ranta!
Merta voisi ihailla vaikka koko paivan!
Keksimme, etta aamutuimaan rannalla oli mukavasti tilaa.
Myohemmin paivalla valitsimme kaukaisempia rantoja, jotka eivat olleet niin suosiossa.

 

 
Meritahtea muistuttava meriaurinko tai espanjaksi "Sol del mar".

Taskurapuja siivilassa!

San Antonio

Vaihtelun vuoksi avimme tutustumassa muutamiin naapurikaupunkeihin. San Antonio on pieni satamakaupunki. Lapsilla oli paljon ihmettelemista. Satamassa suuret nosturit ja kalatorin laidalla kookkaat merileijonat. Merileijonat odottelivat malttamattomina, josko joku myyjista heittaisi vahan syotavaa.
 

                                            Algarobo

Toinen kaupunki, johon tutustuimme oli Algarobo. Kaunis ja pitka hiekkaranta kalastaa lomailijat itselleen. Lahietaisyydella sijaitsevat myos viela tunnetummat kaupungit Viña del Mar ja upea satamakaupunki Valparaiso, mutta jatimme ne talla kertaa valiin. Halusimme lomailla rauhassa ja rentoutua pikkukaupungeissa ja kylissa.

Kesalla aurinko paistaa joka paiva muuallakin Chilessa kuin vain taalla autiomaassa.

4 kommenttia:

 1. Vau hienoja maisemia! Ilmankos lapset tykkäävät. Jaksaako se miehesikin hyvin oleilla rannalla?? Tuo omani on niin rauhaton että kyllästyy jollei pääse snorkaalaamaan, surffaamaan tai jollain tapaa peuhaamaan, pöh. :( Minulle riittää mainiosti tuollaisissa maisemissa rauhassa makoilu :) Toi meriaurinko on jännän näköinen!

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos. Kyllahan sita rannalla jaksaa oleilla, kunhan saa aikaiseksi lahtea (=pakata uimakamppeet, pyyhkeet, vaihtovaatteet, vaipat ja evaat kaikille). Kylla mies sinansa jaksaa, kun eipa sita hirveasti ehdi lekotella ;). Yleensa tyonjako menee niin, etta mina vahdin kahta pienenpaa ja hoidan ruokapuolen. Mieheni tutkii maastoa kahden vanhimman kanssa merielaimia etsien tai sitten hiekasta jotain rakennellen. Molemmat sitten kaymme vuorollaan vahan pulahtamassa merivedessa. Kerran mieheni yritti amparilla pyydystaa mustekalan, mutta se paasi aallon mukana karkuun ;)!

  VastaaPoista
 3. Ihminen ei kyllä koskaan kyllästy tuijottamaan merta... tai nuotiota. Hauska tuo meriaurinko, en ollut aiemmin kuullutkaan moisesta! :)

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana meri, sen äärellä mieli kyllä lepää. Kuten tulenkin, joskus kun täällä puulämmitteisissä taloissa (todellisuudessa lämmittää vain pienen osan kylmää taloa) olen nukkumaan mennessä käynyt laittamassa klapeja kakluuniin, niin sitten onkin jäänyt kiehtova liekkejä tuijottelemaan ja kaikenlaista miettimään.

  VastaaPoista