sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Isänpäivä


Chilessä isänpäivää vietetään kesäkuun toisena sunnuntaina. Meidänkin 12 viikkoa kestänyttä sairasteluputkea pääsi sitten piristämään tekemäni täytekakku.

Kuorutteena päällä valkosuklaata (oli sen verran jähmeää ja jäi epätasaiseksi, että taidan toistaiseksi pitäytyä minulle tutussa tummassa suklaassa). Hyvät ohjeet kuorrutteisiin olen saanut Kinuskikissan sivuilta (http://www.kinuskikissa.fi/kakun-kuorrutteet). Koristeltu kondensoidulla maidolla (kinuskin kaltaista) ja granaattiomenalla. Idea hassuista meduusoista kakun päällä tuli 4-vuotiaalta pojaltani, joka oli isänkin mielestä hauska, huumorimiehiä kun ovat molemmat.

Kakussa kaksi täytettä 
-kondensoitua maitoa vatkattuna, joukossa granaatti omenaa ja
-kermaa ja tuorejuustoa vatkattuna, joukossa paloiteltua valkosuklaata sekä kuivattuja karpaloita.

Maun kruunasi vielä pähkinäinen vivahde;  kostukkeena käytin kahville maustmiseen tarkoitettua hasselpähkinäesanssia. Kakku maistui koko perheelle. Kirpeä ja makea toimivat hyvin yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti