lauantai 1. maaliskuuta 2014

Laskiaista!

                   Hyvää laskiaista, lukijani!


Täällä laskiainen on alkanut varsin lämpimissä lukemissa, 26 astetta, lumetonta ja hieman tuulista. Ja aurinko paistaa, kuten aina.

Pulkkamäkeä saa hieman hakea. Yksi vaihtoehto voisi toki olla lumiset vuorten huiput, mutta raahatapa siitä nyt neljä pienokaista sinne saakka vain pulkkamäen vuoksi, ja siitä "mäestä" en uskaltaisi ainakaan minä laskea, saatikka sitten, että antaisin lasteni niin tehdä. Yksi varteen otettava vaihtoehto voisi toki olla hiekkadyynit reilun sadan kilometrin päässä, mutta taidammepa tyytyä ihan vain lähipuiston liukumäkeen.

Mutta mitenkäs on laita siellä Suomessa, onko siellä päässyt laskiaisen kunniaksi pulkkamäkeen?

Laskiassunnuntai sattuu olemaan täällä lasten kesäloman viimeinen vapaapäivä. Sen kunniaksi lasten parhaat kaverit perheensä kanssa tulevat kylään. Tarjolla on sitten laskiaspullaa ja marjapiirakkaa, jota olen jo pitkään luvannut valmistaa poikien kavereiden vanhemmille.

Kuvan pullat ovat kuukauden takaa. Silloinkin meillä oli vieras kylässä, ihan Suomesta asti, joten ajattelin, että kyllä sitä nyt pitää laskiaisena laskiaispullaa olla. Olin nimittäin jostain saanut mieleeni, että silloin jo oli laskiainen. Eikä mieheni tai vieraamme (ulkomaalaistaustainen ;) ) sen kummemmin kuin lapsetkaan kyseenalaistaneet päivämäärän oikeellisuutta, vaan pullat kelpasivat kaikille. Ja aikainen laskiaisen vietto sujui mukavasti sinä päivänä rannalla Antofagastassa tavaten myöskin muita suomalaisia.

Meri tempaisee mukaansa leikkiin!
Rannalla ei tule tylsää.
Nämä pullat saivat hillon ja kermavaahdon lisäksi kinuskisydämen.

Täytteeksi aluksi pieni nokare kinuskia.

Mukavaa alkanutta maaliskuuta :)!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti