lauantai 3. elokuuta 2013

Lasanan linnoitukset "Pukara de Lasana"
Lasana sijaitsee vain reilun 30 km päässä kotikaupungistamme Calamasta ja on ilmainen kohde. Lasanasta löytyy upeiden ja jylhien maisemien lisäksi atacamalaisten linnoitusten ja asumusten raunioita. Rotkon pohjalla kulkee Loa-joki, jonka varsilla yhä tänäkin päivänä alkuperäisasukkaiden jälkeläiset viljelevät kasviksia ja kasvattavat eläimiä. Joen törmällä voi kohdata hevosia, lampaita ja laamoja laiduntamassa.
Etsimme mielellämme kohteita, jotka eivät ole turistirysiä. Tästäkin tuli meille omannäköinen seikkailu. Joen toisella puolella oli upeita kallionkoloja ja vettä näytti pulppuavan maan alta, joten ei kun tutkimaan! Ylitimme kapean Loa-joen (Chilen pisin joki), joka osoittautuikin varsin vaikeaksi tehtäväksi. Joki oli monin paikoin erittäin syvä ja lähimaasto upottavaa. Aikamme etsittyämme yksi sopiva kapeikko löytyikin ja onnistuimme tehtävässämme.

Näin pääsee tutustumaan kunnolla maastoon, nauttimaan yhdessä olosta sekä herkullisista eväistä (siltakin olisi ollut tarjolla kauempana, mutta sieltä ei olisi päässyt meitä kiinnostaneen lähteen luokse). Maasto oli sen verran louhikkoinen, että vain isäntä kävi sitten tarkistamassa sen vesilähteen.

Vanhojen asumusten raunioita löytyy lähistöltä molemmin puolin jokea. Lähimmät rauniot ovat aivan Chiu Chiun pieni kupeessa. Chiu Chiu on pieni ja viehättävä kylä. Viikonloppuisin Chiu Chiussa voi syödä ravintolassa, ostaa paikallisia käsitöitä sekä matkamuistoja ja kauppojakin löytyy. Viikolla ravintolat ovat kiinni, mutta kyllä aina joku pieni elintarvikekauppa on auki. Siitä lisää toisella kerralla.
                               
          

Lapsilla oli hauskaa, kun pääsivät tutkimaan koloja ja kammiota aarteita estsien.

Tässä kohdassa joki on aivan kasvillisuuden peitossa ja maasto upottavaa.              


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti